Avanza Sparkonton

 

Avanza sparkonto och sparkonto+

Avanza erbjuder flera olika sparkonton med något olika förutsättningar. Gemensamt för alla sparkonton är att de omfattas av den statliga insättningsgarantin och att du sätter in dina pengar via Avanza på alla konton. Men det som skiljer sparkonto från sparkonto+ är att sparkonto+ är ett samarbete tillsammans med en partner och att pengarna som du sätter in kommer att sparas hos samarbetspartnern.

Ett exempel är Sparkonto+ Resurs Bank, du sätter in dina pengar via Avanza och de kommer att förvaras hos Resurs Bank. Önskar du göra uttag så tar det samma tid som när du har dina pengar hos Avanza. Avanza erbjuder 10 olika sparkonton, både bundna sparkonton och sparkonton där du har pengarna en kortare period. Väljer du ett bundet sparkonto och har möjlighet att låta pengarna sitta där under en längre period så får du gengäld en högre ränta.

Insättningar, uttag, avgifter hos Avanza

Både sparkonto och sparkonto+ är avgiftsfria och och du gör dina uttag och insättningar via Avanza. Om du väljer sparkonto hos Avanza, så får du en rörlig ränta och fria uttag och insättningar. Du har tillgång till dina sparpengar när du önskar.

Om du har möjlighet att låta dina pengar sitta en längre tid så kan du välja ett bundet sparkonto. De bundna kontona har en högre ränta och du kan inte ta ut dina sparpengar under löptiden. Räntan betalas ut till ditt sparkonto+ en gång i månaden.

Mer om Avanza

Fem år i rad har Svenskt Kvalitetsindex efterforskningar utsett Avanzas sparare som de mest nöjda. Avanza som startades för 16 år sedan, bygger på den enkla idén att grundarna ville ha ett företag som de själva ville vara kunder i. Avanza vill tänka framåt och riktar sig till dig som väljer att gå din egen väg och verkligen bryr dig om dina pengar.

Kontaktinformation Avanza

Adress:
Avanza
Box 1399,
111 93 Stockholm.

Besöksadress:
Regeringsgatan 103,
111 39 Stockholm.

Telefon: 08-562 250 00

Kommentera eller Fråga