Så lyckas du spara pengar

Det är för många svårt att föreställa sig hur det skulle gå till att påbörja ett sparande. Vi vill ge dig 4 bra tips på hur du enklare kan börja spara pengar. Ett sparande är inte så svårt som du kanske kan tro, du måste bara utgå ifrån dina resurser samt vet vilka mål du har med sparandet.

1. Spara i början av månaden

Börja inte spara i slutet av månaden. Om du inte är en person som lever efter en strikt budget och har budgeterat för sparandet. Det bästa är att du i början av månaden sätter undan pengar, när du har pengar. I slutet av månaden är pengarna generellt sett för många personer slut. Då är det både enklare och mer realistiskt att börja spara i början av månaden. För att lyckas bra med ditt sparande så kan du ställa en automatisk överföring till ditt sparkonto vid ett datum i början av månaden då du vet att pengar kommit in på kontot.

2. Välj den sparform som ger bäst avkastning

Att välja den bästa sparformen, handlar om att välja den sparform som passar bäst för just dig. Tänker du att ditt sparande inom en kortsiktigare tidsaspekt så är sparkonto ett bra sätt att spara. Sedan finns alternativ med ett högre risktagande för dig som sparare där du sparar i aktier eller fonder. Att spara i aktier eller fonder kräver ofta ett längre tidsperspektiv för sparandet.

3. Sätt upp tydliga mål för ditt sparande

Det är klart att du ska sikta mot stjärnorna när det gäller dina drömmar och mål men när det gäller att komma igång och lyckas med ditt sparande så är det bra att börja i en mer realistisk målbild. Vad som är viktigt är att du har en tydlig och avgränsad idé om vad ditt sparande ska gå till. Är den luddig är det lätt att du börjar nalla på sparpengarna och då får du börja om. Ha en tydlig idé och realistiskt mål med vad du sparar till. Du kanske börjar till något mindre för att sedan kunna höja ribban i ditt sparande.

4. En budget hjälper ditt sparande

Något som är tråkigt men sant och för många ångestbefriande är att sätta upp en budget för sin ekonomi. I budgeten ingår även ditt sparande. På så sätt vet du att pengarna räcker varje månad och att du beräknat ditt sparande så att du inte står utan pengar i mitten av månaden. Lycka till med ditt sparande och glöm inte att jämföra sparräntor så att du får bästa utgångsläget för ditt sparande.

Kommentera eller Fråga